Pagina's

woensdag 5 januari 2011

Helen de Vries: fotografische blik op matu

Momenteel worden in Museum Opsterlân foto's tentoongesteld van Helen de Vries. Deze jonge fotografe is in mei 2010 cum laude!! afgestudeerd aan de fotoacademie in Groningen. Een onderdeel van haar fotowerk is een project waar zij gedurende een langere periode, dagen doorgebracht heeft in dierenpension Matu te Gorredijk.


Het bijzondere aan dit pension is dat de dieren er verzorgd worden door  mensen met een lichamelijke of verstandelijk handicap.  Door het samenbrengen van deze mensen en dieren ontstaat een bijzondere situatie. De hond of kat wordt aanhankelijker en geeft het baasje aandacht. Het baasje vertroeteld 'zijn' dier  en geeft het liefde. De band die zo ontstaat is anders dan bij de eigen baas.

Dit alles is af te lezen uit de foto's die Helen de Vries heeft gemaakt. Ze neemt de bezoeker mee in de wereld van dierenpension Matu. Ze richt haar fototoestel op het dier en de liefde blijkt. Helen de Vries heeft haar fotografische blik onopgemerkt laten gaan in Matu. Zodat mens en dier zich niet hoefden aan te passen. Inmiddels heeft Helen de Vries  een nominatie ontvangen van de PhotoAcademy Award 2009 en een nominatie van de PANL Sony Alpha Awards 2010 voor haar werk. Bij PANL heeft zij de prijs "Members Choice" in ontvangst genomen.

Naast de fotowerken die gemaakt zijn in dierenpension Matu is ook een selectie uit haar overige fotocollectie te zien. 

1 opmerking:

  1. Was je al thuis, niet stil gezeten zie ik wel. Mooi tentoonstelling, met indrukwekkende foto,s

    groeten Pauline

    BeantwoordenVerwijderen