Pagina's

woensdag 4 januari 2012

TENTOONSTELLING IN VOORBEREIDING: OPROEP

FRACHT OER,T WETTER

Een tentoonstelling over de waterwegen van Opsterland juni - november 2012.  Welke betekenis deze waterwegen hadden voor de omgeving, in het verleden in het heden en in de toekomst.

De tentoonstelling zal verteld worden vanuit het verhaal van een schipper, de schepen en de scheepswerf, de laad-en losplaats, de  brug welke zijn verhaal vertelt, de vracht wat er weg werd gebracht en de lading welke terug werd vervoerd.  En de mens van nu welke zijn verhaal verteld over het wonen op een plek welke historische waarde heeft, en de betekenis van deze plek nu.



Het beurtschip de Tjerk Hiddes, een boot met een bewogen verhaal, zijn voorganger is ondergegaan op het Snekermeer.


De schipper van nu, neemt u mee op een tijdreis langs het water, terug in de tijd van 1900.


Museum Opsterlan is op zoek naar historisch materiaal over de onderwerpen welke met de betekenis van deze waterwegen te maken hebben. Bent u nog die schippersdochter of heeft uw opa op een scheepswerf in Opsterland gewerkt of heeft uw oudoom ooit meegedaan aan de wedstrijden welke de beurtvaarders van Ureterp hielden meegedaan, of een ander bijzonder verhaal, dan is het museum op zoek naar uw verhaal, uw foto,s of andere documenten/objecten welke deze bijzondere geschiedenis vertellen van een waterrijk gebied in Zuid-Oost Friesland.

Heeft u materiaal wat wellicht voor deze tentoonstelling belangrijk is dan kunt u dit melden aan:
Pauline Kick - p.kick@museumopsterland.nl